Samira's Jungiaanse Archetypische Psychologie

Deze pagina in muziek:

“Wanneer we niet langer in staat zijn een situatie te veranderen,
zijn we uitgedaagd om onszelf te veranderen.”

Viktor Frankl

Let op: Ik heb momenteel gelimiteerd plek. Het kan zijn dat ik je helaas niet kan helpen en doorverwijs naar iemand anders.

Praktische informatie

Ik werk zowel in het Nederlands als in het Engels. 
De psychotherapie bied ik alleen op locatie aan, in Utrecht Terwijde. (Er is gratis parkeerplaats en het is vlakbij station Utrecht Terwijde.) 
Mijn uurtarief is 100 euro per uur.
Dekking vanuit de zorgverzekering is in bepaalde gevallen vanuit een aanvullende verzekering mogelijk. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

“Ik vond mijn stem op de bodem van het verfblik dat ik gebruikte
om al jouw rode vlaggen wit te kleuren.”

Erin van Vuren

Jungiaanse analytische psychotherapie

Mijn begeleiding richt zich op het creëren van meer bewustwording en bezieling via:
– Analyse en verwerking van terugkerende patronen en problemen in je leven. 
– Analyse van dromen, imaginatie en creativiteit. 

Jungiaanse, archetypische psychotherapie is evidence based en positieve effecten zijn aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. 
Zie deze lijst met wetenschappelijke artikelen.

De psychotherapie kan helpen als je leeft met het gevoel dat je vastzit en wilt veranderen, als er dingen schuren in je persoonlijke, sociale of werkleven, of als je zoekt naar zelfinzicht, zingeving, betekenis en zelfverwezenlijking. 

Voor wie

Jungiaanse analytische psychotherapie kan onder meer helpen bij: 

– hechtingsproblematiek en ontwikkelingsproblematiek
– persoonlijkheidsproblematiek
– posttraumatische stress klachten
– relatieproblemen
– stemmingsklachten, zoals depressiviteit of dysthyme stoornis
– angstklachten, bijvoorbeeld sociale angst en gegeneraliseerde angst
– identiteitsproblematiek
– levensfasenproblematiek
– vervlakking 
– overspannenheid, burnout, aanpassingsstoornis 
– preverbaal/vroegkinderlijke problematiek
– pre- en perinatale problematiek

Testimonials

“Anouk is een magiër met woorden. Daarmee zet ze echt iets aan. Ze creëert een scène en ik voel me Alice in Wonderland. Het is alsof ze een levensgroot boek openvouwt waarin ik op zelfontdekking ga.” –  Mei 2021 

“Ik was al jaren niet verbonden met mijn gevoelens, totdat ik bij Anouk langs ging. Zij helpt me mijn gevoel langzaam terug te krijgen. Elke sessie weer gaan we op een bijzondere manier terug naar het verleden. Vaak confronterend maar het brengt me zoveel nieuwe inzichten. Ik ben bewuster bezig met mijn gevoelens en heb inmiddels handvatten hoe ik dat gevoel kan omarmen.” – Mei 2021

“Een jaar geleden had ik Anouk’s scriptie gelezen. Ik kon me er niet echt een voorstelling van maken. Totdat we een droom van mij analyseerden. Toen vielen er opeens allerlei stukjes op hun plek. De droomanalyse gaf echt precies weer hoe ik me voelde, onbewust. Ik dacht dat droom- en fantasiewerk alleen was voor mensen die iets heel ergs mee hebben gemaakt, maar dat is dus niet zo. Iedereen heeft het.”  – Mei 2021 

“Terugkijkend op de sessies die ik tot dusver heb gehad is me één ding in ieder geval duidelijk: alles doet ertoe. Echt alles doet ertoe”  – Mei 2021

Psychotherapie is een beetje de Voldemort van onze tijd. Mensen die er bang voor zijn durven het beestje niet meer bij z’n naam te noemen. En vergis je niet: er is veel angst voor psychotherapie. Het is een ontmoeting met jezelf én het is verandering. Dat is alleen weggelegd voor de moedigen onder ons. Eenieder die zichzelf niet onder ogen durft te komen stigmatiseert psychotherapie en doet alsof de cliënten ziek zijn. Dit is een eeuwenoud afweermechanisme. Hun probleem, lekker bij hen laten. Onthou: het is altijd makkelijker om met andermans problemen bezig te zijn dan met je eigen.

Als je vastzit of een probleem hebt, betekent dit niet gelijk dat er iets vreselijk mis is met je. Het betekent dat er iets (of heel veel) is gebeurd en dat je een zetje kan gebruiken om weer voorwaarts te gaan. Mitigeer wat er is gebeurd niet, en weet: we bepalen niet wat ons overkomt, maar we bepalen wel wat we er mee doen. 
In psychotherapie gaan betekent feitelijk maar één ding: jij hebt de moed om te veranderen. Je bepaalt dat je het aan wil kijken en wil verwerken. Dit is jouw keuze. Je hoeft aan niemand behalve jezelf verantwoording af te leggen voor de keuze om aan jezelf te werken. Luister alsjeblieft naar jezelf en doe wat je voelt dat je moet doen. 

Andere behoefte?

Wil je niet een heel psychotherapeutisch traject starten maar zoek je iets anders waarbij ik je misschien van dienst kan zijn? 
Mail me gerust met je vraag of idee. 
Samira’s is een netwerkorganisatie. Ik onderhoud contacten met allerlei therapeuten en help je graag verder als je vragen hebt. 

Wil je contact?

hechtingsproblematiek en ontwikkelingsproblematiek persoonlijkheidsproblematiek
posttraumatische stress klachten
relatieproblemen
stemmingsklachten

Jungiaanse Archetypische Psychologie

angstklachten
vroegkinderlijke problematiek
identiteitsproblematiek
levensfasenproblematiek


vervlakking 
overspannenheid
burnout
aanpassingsstoornis 
zwangerschaps- en geboortetrauma’s

KVK: 81533101
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden